#Gunun_evi: Ca’giovanni Evi

Alan: 80 m2

Yıl: 2018

Tasarım: EV+A Lab Atelier d’architettura

📸: Marcelo Mariana


Bu projede, 900’lü yılların başlarından beri var olan bir sığır ahırı/deposu ev şeklinde yeniden tasarlanmış.

Hem malzeme hem de form olarak önceki yapının devamlılığı arzulanmış.

Yaşadığımız tarihi böyle yapıların yeniden canlandırılması ile geçmişin malzemelerine “yaşam” vermek gerekiyor.

Dış cephelerde sıva olduğu gibi kalırken, içeride duvarlardan tamamen kaldırılarak orijinal taş tekrar gün ışığına çıkarılmış. Çatı çevresinde, hem taşıyıcı yapı hem de kestane ahşap paneller ve paslı oluklu levhadan kaplama tabakası restorasyon yoluyla korunmuş.

Geçmişteki evlerin tipik zeminleri gibi zemin kaplamasız betondan yapılmıştır. Aydınlatma sistemi ise, prizlerin bağlı olduğu basit kablolar kullanılarak yapılmış.
Zemin katta, binanın hayvanlar için ahır olarak kullanılan bölümünde bir meyhane inşa edilmiş, depo ise stüdyoya dönüştürülmüştür. Birinci katta, orijinal samanlıkta, mutfak ve oturma odası oluşturulurken, yatak odası ve banyo eski depo haline getirilmiş.


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir